DIY | BETONLOOK VERF

Zelf een stoere industriële betonlook muur maken? Dat is makkelijker dan je denkt! Ik ging aan de slag met de Chalkwash muurverf van Rust-Oleum.

Al voor er sprake was van een eigen woning was ik al gek op betonlook. Toen we onze woning gingen inrichten kon ik dus ook niet wachten om deze te creëren, maar dat viel nog niet mee. Ondertussen zijn we 6 jaar verder en heb ik al diverse producten geprobeerd, heeft het mij al heel wat geld gekost, maar nooit met het gewenste resultaat. Tot in de producten van Rust-Oleum mocht proberen!

Veel producten die ik heb gebruikt moesten worden voorzien van een beschermlaag, vaak is dit een glimmende lak of was. Bij betonlook denk ik juist aan verweerd en vooral MAT. Zo’n lak laag trok mij dus helemaal niet. Eigenwijs als ik ben liet ik die dus vaak achterwege… Geloof mij, met kinderen geen goed idee!

De chalkwash verf van Rust-Oleum is een matte structuurverf die oa te koop is bij GAMMA. De verf is dun en is voorzien van een korrel. Hiermee creëer je structuur op je muur.

Wat heb je nodig?

 • Rust-Oleum Chalkwash (ik heb gekozen voor de kleur licht beton*)
 • Vachtroller
 • Verfbak
 • Afplaktape
 • Blokkwast/kleine kwast voor de hoeken
 • Afdekfolie
Chalkwash muurverf Licht Beton van Rust-Oleum.

Wat moet je doen?

Als eerst begin je met het afplakken van de muur die je wil verven. Dek ook de grond goed af! De chalkwash verf is dun dus hij spettert flink.

Zodra je je muur hebt afgeplakt zet je de eerste laag op met een roller. Het resultaat is vaak streperig en niet dekkend. Don’t worry! Dat hoort 

Zelf koos is er voor niet de hele muur te verven maar vlak. Mijn ondergrond was een donkergrijze betonlook.

Als de eerste laag goed droog is kan je beginnen met de tweede laag. Hiervoor gebruik je de blokkwast. Je kan op diverse manieren werken en eigenlijk kan het niet fout gaan. Maak kruislinkse bewegingen door of halve cirkels door elkaar heen. Als je grote bewegingen maakt word je muur rustiger, maak je kleine bewegingen krijg je meer structuur en dus een drukkere muur. Het ligt dus helemaal aan jou hoe je je muur hebben wil!

Tip: kijk af en toe op een afstandje of je tevreden bent met het resultaat. Tijdens het verven kan je nog prima een ander effect creëren!

Verwijder na het verven direct de tape. Wacht je hier mee en de verf droogt op dan heb je kans dat je ook stukken van je geverfde muur meetrekt.

Woehoe! Je hebt zojuist je eigen betonlook muur gecreëerd  Topper!

Betonlook verf donker beton

Heb je een vraag of ben je zelf ook aan de slag gegaan met de verf van Rust-Oleum naar aanleiding van deze blog, laat hieronder een reactie achter. Vindt ik leuk 

Meer inspiratie of geïnteresseerd in de andere producten uit de foto? Volg Stylynn op instagram of neem een kijkje in de webshop!

* LET OP: In deze blog beschrijf ik de wijze hoe je betonlook verf kan gebruiken. De kleur licht beton vond ik uiteindelijk niet mooi op onze muur waardoor ik heb besloten een klein beetje zwart toe te voegen aan de verf. Omdat de ondergrond ook al donker was komt onze muurkleur nu overeen met de ‘donker beton’ van Rust-oleum en niet de ‘licht beton’!

** Inmiddels zit de chalkwash muurverf al enkele maanden op de muur, en ja, ook deze keer zonder beschermlaag. De muur beschadigd niet en is echt super sterk! Waar bij andere merken je met een vinger aanraking al een vlek had kan de verf van Rust-oleum heel goed tegen een stootje! Wij zijn er onwijs blij mee en de volgende projecten met deze verf staan al op de planning 

Liefs, Willemien | Stylynn

2 reacties op “DIY | Betonlook verf

  • Willemien | Stylynn zegt:

   Hey Madelon,

   Ik heb er weel eens een vochtige doek over gehaald, maar het is geen schrob vaste verf. Hiervoor heb ik merken als pure and original en Le noir gebruikt en zodra er per ongeluk een kinderhandje tegenaan kwam had ik al een vlek of veeg. Wil je je betonlook muur iets meer beschermen dan kan je voor een toplaag kiezen. Hier ben ik zelf geen fan van zoals je misschien al hebt gelezen 🙂 Het is en blijft een kalkverf, dus geen afwasbare muurverf, maar ik ben er nog steeds onwijs blij mee 🙂

   Liefs, Willemien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Join Waitlist Je ontvangt een mailtje wanneer dit product weer op voorraad is!
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.